fredag 22 juli 2011

Bra distanspass med Jan

Jan ringde och ville ha lite hjälp med sin nyinköpta Garminklocka. Samtidigt med det så kom vi överrens om ett distanspass. Stack ut lite efter ett, kvalmigt och fuktigt i Paradiset. Tog en runda upp i skogen, mot Bengts gamla hus och Ankarlöv. För att sedan via småvägar ta oss ner till strax innan Hyllstofta, sedan gamla Perstorpsvägen tillbaks till Söndraby. Gissade på innan start att det skulle bli runt 12 km. Bra gissning, blev ju 11.92 enligt klockan.

Vi startade i ett rask tempo, som vi ökade efter halva rundan. Vaden som har spökat hela året har lagt sig lite nu, istället är det stortån som spökar. Trots vila igår och smärtstillande idag, så fick jag fruktansvärt ont efter 4 kilometer. Men det är bara att bita ihop.

Efter halva rundan, ökade vi som jag skrev tempot markant. Från 4.50 till 4.34, sedan låg vi två kilometer på runt 4.40 för att sedan krypa ner under 4.40 igen på de två sista kilometrarna.

Kändes bra, behöver dena typ av pass också, inte så hög puls.


Efter passet, avslutade jag med ett brutalt hantelpass för armar och axel. Tränar normalt två gånger om dagen, är det inte löpning två gånger, så är det hantlarna som jag håller på med, eller diskusen eller kulan. Just kulan har gått extra bra, fick iväg fyra-sju stötar över mitt personliga rekord och ligger numera lite över 7 meter. Skall försöka få på två meter till, med rätt teknik och lite mer styrka. Diskusen är lite svårare, trots 50 kast per gång så ligger jag kvar runt 20 meter. Toppat 25 meter med rotationstekniken. Men just det här med rotation är jobbigt.
















tisdag 19 juli 2011

Trevlig förmiddag på Söderåsen

Sista inlägget innan min paus, var om et långpass. Då passar det bra att börja med ett nytt långpass, ler!

Jan hämtade upp mig för att sedan köra till Rolf, där även Sebastian väntade. Vi hade kommit överrens om att springa ett långpass på Söderåsen. Runt 20 kilometer skulle vara lagom. Rolf, som bor i Krika, hade lagt ut en bra runda, runda som började med en lätt kilometer, för att sedan följas av tre kilometer rakt upp i olika etapper på åsen. Vi passerade bl a den högsta punkten i Skåne, dock på lite avstånd.

Mycket omväxlade och trevlig runda, alltifrån lite asfalt, grisvägar och stigar som ingår i Skåneleden.

Blev totalt lite över 21 kilometer på min klocka, ett bra pass sådär på morgonen, lagom tempo också med tanke på att det är återigen dags för intervaller i morgon.