lördag 23 april 2011

Låååånnnnggggg Fredag Påskaloppet

Efter som mina ben inte har varit riktigt bra, så struntade jag i tävlingen i Veterancupen och sprang ett lokalt lopp i Klippan istället.

Uppvärmningen kändes det inte allsbra,hade ont i hälarna och i knäna. Men när jag fick på tävlingsskorna så kändes det lite bättre. Gjorde par stycken lätta koordinationslopp, innan det var dags för start.

Första 500 metrarna går nedför, lätt att springa för snabbt, för sedan är det uppför i tre kilometer. La mig fyra, efter Simon, Rolf och Tobias. Simon hade vi redan släppt ett antal meter till. Tobias släppte strax efter jaktstugan, strax innan det börjar gånedför en liten bit. Försökte hänga på Rolf, men jag tappade några meter hela tiden.

Inne i skogen så gick det lite tyngre och Rolf sträckte ut lite. Han kom ikapp Simon uppe på grusvägen, på väg hemåt. När vi svängde ner mot Elfdalen så var även jag ikapp Simon, men Simon kunde svara och lägga in en extra växel.

Var en riktigt bra genomkörare, viktigt att ta vara på tillfällena till lite snabbdistans. 28,28 på 6,5 kilometer, två sekunder under tiden från ifjor. Hade nog hoppats på en tid runt 27 minuter.

Riktigt kraftig stigning hela tiden, nedförlöporna kan min inte riktigt utnyttja, för nästan direkt är det en uppförsbacke. Men det är i den skogen som jag tränar mesta av tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar