torsdag 9 september 2010

10000 meter bana Tyringe




Blev lite äventyr idag, tog tåget upp till Hässleholm (hade sällskap av en av mina deltagare till Eslöv), sedan buss till Tyringe. Innan bussen skulle gå, så smög jag in på toaletten på stationen och bytade om. Upptäckte då att jag hade tagit Vikings kortbyxor, eller rättar sagt shorts. Och strumporna hade jag också lämnat hemma. Skall tydligen inte gå upp kvart över fem, plocka ur diskmaskin, plocka ner tvätt och hänga upp ny tvätt. För att sedan lägga Vikings mobil bredvid honom, så han vaknar och kan gå till skolan.

Tänkte att det får lösa sig, tur man har gått ner några storlekar, för hans shorts passade perfekt. När jag satt på bussen, var det bara att slappna av, de viktigaste grejorna var ju med. Värsta som kunde hända vara att jag skulle tappa shortsen hiii!



Bussen stannade vid Tyrs Hage och en liten promenad så var jag framme vid en helt underbar idrottsplats. Idrottsplats som riktigt andades historia, Dan Glans har säkert sprungit en hel del varv här på dessa kolstubb banor.




Pratade en stund med en av ledarna, lite om hans storhetstid och de olika loppen han hade gjort. Dags för att ta på sig träningskläderna och ut på 2,5 km uppvärmning i byn. När jag kom tillbaks var det lite fler deltagare som hade kommit. Bl a Gert Möller, som om fram och frågade om jag ville vara med på att springa runt ett tempo på 4 min/km, svarade att det var nog lite för snabbt för mig, men om det kändes ok så skulle jag försöka hänga på.


När startkommandot gavs, så satte deras grupp iväg, de var 3 löpare ifrån Höör, bra bit under 4 tempo, så jag lugnade ner mig redan efter första långsidan. Öppnade på ett 4.13 tempo med hyfsat låg puls. Hade känt lite förkylningssymptom tidigare på dagen.

Andra km gick också ganska hyfsat, på ca 4.18, nästa på 4.20. Redan på andra varvet, började jag att varva andra löpare. Blev själv varvad av segraren (vann på höga 39), två gånger, Gert varvade vid näst sista varvet, hängde på honom och fick till en hyfsad sista km på 4.13. Hade maxpuls på lite över 173. Hade en downperiod mellan 5 0ch 6 km. Sprang ensam hela loppet.

Lite missnöjd, men inga skador, både häl och knä känns bra! Nu blir det en iskall dusch av benen för att påskynda läkningsprocessen och sedan krama kudden!


Rätt roligt, sist jag möte Dan Glans och Gert Möller, var Frostavallsloppet 1983 el 84, Dan vann vill jag minnas, jag själv sprang motionsklassen, hamnade någonstans i mitten!

4.13 149 bpm, 4.18 159 bpm, 4.20 164 bpm, 4.24 168 bpm, 4.27 168 bpm, 4.31 168 bpm, 4.24 169 bpm, 4.24 169 bpm, 4.26 169 bpm, 4.13 169 bpm










1 kommentar:

  1. Nu på morgonen efter (kl 5) så är jag rätt nöjd ändå, sprang negativt och det har jag alltid som mål, kunde kanske pressat upp min puls lite. Men jämfört med Falkenberg så var det stora steg framåt.

    Intressant 45 i vilopuls, dvs tappat 4 slag på en vecka, ler! Förkylningen håller sig på avständ.

    SvaraRadera