lördag 11 september 2010

Lionsloppet, Tyringe - säsongens första vinst

Gick upp tidigt och käkade havregrynsgröt och drack två koppar kaffe, sedan tillbaks till sängen. Var på plats redan halvnio, småpratade med funktionärerna och anmälde mig.


Dan Glans kom fram till mig och frågade om jag inte hade ont efter torsdagens övningar, sa som det var att igår kunde jag knapp gå, men i dag kändes det bra. Sedan kom vi att prata lite om gemensamma kompisar, Tommy Persson, Kroon och framförallt CM. Fick höra lite nya historier om CM och jag bidrog även med ett par som Dan inte kände till, hiii! Sedan blev det en lång diskussion om träning, där vi faktiskt att samma åsikter. Mycket distans, med måtlig intensitet, sedan intervaller 2 ggr i veckan. Intressant att höra hur Dan hade tränat, upp emot tre tillfällen per dag. Mycket snabba intervaller, t om under hans tävlingstempo. Mest intressant var att det tog, för honom, två år innan han märkte effekterna. Ökade han träningsmänden, gick resultaten ner, för att sedan året därpå bli betydligt bättre. Roligt var också att Dan rankade ett lopp 3000 meter slätt som sitt absoluta bästa, inget hinderlopp. Men mycket distans i skogen på väldigt låg intensitet.


Vi stod prata så länge, att jag var på väg att missa min uppvärmning, påbörja inte det förrän fem över halv tio och loppet skulle gå kl 10. Sprang 3 km i skogen, streatchade lite, gjorde ett lätt kordinationslopp med hälkick. Sedan var jag redo.
Första km var en brant backe, så jag tog det lugnt här, öppnade på runt 5 minuters tempo, hade tittat lite på backen precis när jag kom, det fanns en liten nedför löpa innan det bar upp igen. Strax efter 1 km, så jag ökade tempot här och de två killar som var med fick märkbart tungt att andas. Men jag lät dem komma ikapp igen. Ny stigning, då följde bara en med, gick upp på tårna och körde ganska hårt uppför, sedan när det gick nedför en bit tryckte jag till ordentligt, runt 3.30 tempo, då släppte killen som var kvar. Därefter sprang jag ensam hela loppet. Drog på i nedförlöporna, tog det lite lugnare, hade hört av funktionärerna att vid 6 km skulle det komma en rejäl uppförsbacke igen, den dök nog upp redan vid 5. Efter denna var det nedförslöpning i stort sett hela tiden. Är det något jag är bra på, så är det nedför.


I mål var jag ca 1 minut förre tvåan. Hade lite ont i vänster knä, så jag tog det lite lugnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar