tisdag 8 februari 2011

Tisdag 2 pass Morgonjogg och intervaller 5 x 540 meter

Morgonpasset, inte så mycket att orda om. Var vaken större delen av natten pga orkanen. Riktigt klassisk orkan, lugnt för att sedan ta i med all kraft. Trodde att huset skulle flyga iväg. Grannen tvärsöver gröningen, behöver inte fixa med sina grönsaker i sitt växthus till sommaren. Växthusen försvann, försvann gjorde även taket på Sågen, där Klippans FK har sina träningslokaler.

Sprang upp i skogen, för där brukar det blåsa lite mindre, var fortfarande lite snö kvar.

Pga natten, så var jag inte riktigt pigg på att köra intervaller, men det är ju tisdag och tisdagar är det intervaller. Så en Voltaren tillsammans med två Alvedon gjorde underverk för både hälen och inställningen.

Tågen hade börjat gå igen, lagom till det var dags att åka in till Helsingborg och inomhushallen. Pratade lite med Greger och Jan innan det var dags att köra igång uppvärmningen tillsammans med Adam.

Fick kämpa mig igenom de fyra kilometrarna, men det gick till slut. Pratade med Rolf innan, vi kom överrens om att 5 x 540 meter i 1500 meters tempo med 1.3 minuters vila kunde vara en bra övning. I mitt fall så skulle det innebär 2 minuters löptid och 40 sekunder per varv.

Gjorde lite streatching, lite löpskolning, 5 stycken koordinationslopp. Första intervallen gick lite långsammare än tänkt, 2.03. Första varvet på 40, antagligen en hög, resterande två på 41.

Andra intervallen gick som tänkt, 1.59. T om lite under, efter följande varvtider 39, 40 och 40. Tredje intervallen 1.59, efter liknade varvtider, som föregående intervall. Fjärde, även den på 1.59. 38, 39 och 41. Och sista, även den 1.59, med samma varvtider som fjärde. Hade dock rejält med mjölksyra hela sista varvet.


Slår lite i taket här, bilden visar pulsen på sista. Kan dock komma upp lite till.

3 kilometers nedjogg, streatching innan det var dags att ta bussen hem till Paradiset igen. Är ju så här ibland, men det är bara att kämpa sig igenom passet.


En liten bild ifrån 3000 meters loppet.

1 kommentar:

  1. Jag orkar ju inte springa så fort så himla länge som du gör =)

    SvaraRadera