lördag 19 mars 2011

Lördag Lagom långpass

Lite förändringar i mina rutiner, blev långpass idag lördag istället för imorgon. Ibland är det bra med lite förändringar, ler! Gick upp klockan fem för att äta frukost, 2 koppar kaffe, två mackor och en stor tallrik fil med Cornflakes. Sedan sömn igen fram till klockan åtta. Kom ut redan kvart över nio, sprang ner till Pappersbruket. Lite svårt att hålla igen, är en skön nedförbacke när man väl har lämnat villaområdena på Nyslätt.

Var tvungen att stanna till, när jag passerade klipporna i Rönneå. Därför som Klippan heter just Klippan. Man byggde bruket på klipporna, därför kallade man Pappersbruket just för Klippans Pappersbruk.

Sedan vet ni ju att, när man på sextiotalet slog ihop Gråmanstorp med Åby, så fick den nya köpingen heta Klippan.

Efter att ha passerat Rönneå, så är det dags att vända tillbaks till Klippan, förbi värmevärket, för att sedan ta höger, förbi stationen och vidare ut mot Åbyvallen. Man skulle kunna tro att denna gata heter Stationsvägen, men ack nej, den heter av någon anledning Ängelholmsvägen.

Nåja efter Åbyvallen, blir det så småningom Gråmanstop, innan man viker av mot Bjärsgård. När man kommer över den stora vägen, är det dags för en jobbig uppförbacke. Lite tradig bit också, för det är i princip rakt fram över mycket uppodlad mark, alltid lite blåsigt här. Roliga börjar inte förrän man viker av mot Penarp vid ett sågverk.

Denna sträcka passerar man många hästgårdar och jag är dagen begivenhet för ala hästar, som sträcker sig lite nyfiket, när de ser mig komma springande. Upp vid vägen ner till Bjärsgård stannar jag och dricker en slurk.

Kom snö i torsdagsnatt, men som tur är finns den bara kvar bredvid vägen. Sprang ju här i vintras med, men då var det jättehalt på vägen och det var riktigt svårt att springa.

Efter skylten, är det bara några kilometrar ner till Penarp, sedan vidare förbi Gyllsjö. Som bara är en samling av smågårdar, därefter ner till "stora" Odarljungavägen. Den följer man sedan ner först ner till Vedby därefter till Söndraby. Är ju lite nedför här, så jag brukar släppa loss lite här.

1 kommentar:

  1. Lagom långpass på 25 km - inte dåligt! Härlig beskrivning av passet och omgivningar!
    Själv har jag skrapat ihop 6,5 + 17 km idag och måste nu ta en tupplur för jag är helt slut :-P

    SvaraRadera