onsdag 30 mars 2011

Onsdag Tidsintervaller i Linköping

Är i Linköping och kör lite kurs för Kriminalvården. Sprang ut på kvällen och hittade till ett trevligt motionsspår där jag körde tidsintervaller. Gick inte så snabbt på sina ställen, då det var mycket is på spåret. Blev mer som ett pass med fartlek. Tre och en halv kilometers uppvärmning och fem kilometers nedjogg. Sover man gott på hotellet! God hotellfrukost imorgon!

måndag 28 mars 2011

Måndag Lätt distanspass i skogen


Möten på konsultholmen i Malmö, så jag kom ut ganska sent till skogen. Sprang Mickes vanliga runda om det gula huset, sprang den från det andra hållet. Behövde få lite omväxling, inga vilda djur, det såg jag i Arlöv i förmiddags istället. Stor rovfågel som cirklade över villaområdena, där ser man ler!


Kändes bra, hade dock lite värk i vaderna efter gårdagens tävling, men inget farligt. Bara att tänka på något positivt istället.

söndag 27 mars 2011

Söndag Helsingborgs Terränglopp 8 km Deltävling 1 i Veterancupen

Söndag och dags för Helsingborgs terränglopp som är säsongens första deltävling i Veterancupen. Hade stämt upp med Valdemar, min äldsta son, i Ramlösa för promenad bort till tävlingsområdet. När jag satt på tåget, kom jag på att jag hade glömt min pulsklocka, ridå! Ler! Fick sms:a till Adam som tog med sig en klocka så jag iallafall kunde ha koll på första kilometern. Hade sovit jättedåligt på natten, så jag kände mig inte helt rask, tittade man lite i startlistan för gamlingarna, så hade det kunnat bli en bra start på veterancupen. Värmde upp med Erik Månsson Heleneholm och en annan ifrån hans klubb, banan gick som en åtta och varje del var cirka två kilometer. Så vi sprang den ena halvan motvarv så vi skulle träffa på loparna som sprang den korta banan. Såg att Erik ifrån Klippans FK ledde och hade ett bra försprång, men fick ge sig i den sista backen. Sprang själv sedan den återstående biten av banan, ville ha lite kontroll på mördarebacken, ler! Vi sprang 8 kilometer, dvs två varv på banan. När starten gick så tog jag det lite lugnare, hade lite kontroll på Ove, som öppnade snabbt som vanligt. Hade Erik inom synhåll, hela första varvet till stora backen. Varvade på runt 16.40, var nu kanske 20 sekunder efter Ove. Hela sista varvet kämpade jag för att komma närmre, men i sista backen så tog det nästan slut och fick ge upp kampen. Men det blev en nionde plats i resultatlistan för min klass och snabbt räknat 19 poäng i cupen. På kvällen blev det U:et som straffrunda!

lördag 26 mars 2011

Lördag Pass 2: U:rundan

Stack ut strax innan klockan sex, riktigt gott väder. Lite kallt men annars helt perfekt. Kändes nästan som på sommaren. Sprang ner till Vedby och upp i skogen på denna sida, för att sedan korsa stora vägen och springa en runda inne i Vedby friluftsområde. Var några där som hade tänt grillarna, trevligt.

När jag kom tillbaks så var det våran tur att grilla lite hamburgare och till detta en välkyld stark öl!

Lördag Pass 1 Distanslöpning i skogen med gubbarna

Underbart väder i Paradiset, lite kallt på morgonen bara, minus 2 grader. Så lätt det var att springa idag. Sprang bort till Elfdalen, där Bengt, PeO och Sarah väntade, strax anslöt även Jan. Vi tog det relativt lugnt i början, men som ni vet att ligga i 5.40 tempo är inte riktigt min melodi.

Efter några kilometer in i skogen så sprang jag 600 meter i tävlingstempo på 1500 meter och det kändes riktigt bra. Tog det lite lugnare resten av rundan, förutom de sista som automatiskt blir ner mot 4.30 tempo.

Lite trött i benen fortfarande, är ju tredje veckan på rad med 10 mils löpning, nästa vecka blir det formtoppning inför DM och sedan marathon.


Nu blir det plättar, grädde, sylt och fläsk, senare idag blir det till att grilla och njuta av värmen!

fredag 25 mars 2011

Fredag Distanspass i skogen 14 kilometer


Ett lätt distanspass i skogen stod det på dagens program. Sprang en runda som jag brukar kalla för Skogsrundan. Rätt trevlig runda, man kommer ner på baksidan av godset, sedan längre in i skogen springer man en kilometer på en rådjursstig. Går inte så snabbt här, men det är ju ett vanligt distanspass, så det skall definitivt inte gå för fort.
Annars har det varit lite jobb och en tur till Ängelholm, skickade iväg ett par racingdäck till en trevlig kille i Södertälje, sålt min racingoverall till en annan, så för tillfället går det riktigt bra!

torsdag 24 mars 2011

Torsdag Pass 2 6 x 900 meter på 1 minuts ståvila på elljusslingan

Dagens andra pass blev 6 x 900 meter på elljusslingan med KFK. Sprang först ner till parken, där jag möte de andra. Sedan tillbaks till Elfdalen och elljusslingan. 1, 3 och 5 intervallen gick inne på slingan, så på dessa slapp vi vinden. De andra tre hade vi tradig motvind ute på gångbanan. Slingan innehåller både ordentliga nedförbackar liksom några riktigt bra uppförbackar. Tidigare personbästa var 3.46, men det var den 9 december. Nu var samtliga intervaller en bra bit under denna tid.

Kändes bra, var lite trött på den sista.

Joggade en runda runt campingen sedan hem till Söndraby som nerjogg.

Onsdag Ketchupeffekten


Tog nattåget upp till Stockholm, natten mellan tisdag och onsdag, för ett möte i huvudstaden. Riktigt roligt att komma upp, hade tur och fick hela kupén för mig själv. Hade kört lite backe

på kvällen. I backen på bilden, riktig kräkbacke, ler! Väl framme på Centralen så åt jag frukost på mitt favoritfik, faktiskt också det billigaste stället. En frukost med kaffepåtår för 49 kronor.
Först hade jag funderat på att käka frukost på Royal Viking men kom på andra tankar ler!
Mötet gick bra, sedan på väg hem med X2000 så ramlade en massa ordrar in, sålde t om ett par R-däck! Ketchup-effekten så att säga, ler! Är ju så ofta att man tränar och tränar och resultaten utgår, sedan ett plötsligt så slår det om! Hänt precis samma här, så nu har jag jobb hela april och halva maj!

tisdag 22 mars 2011

Tisdag 2 pass Förmiddagsjogg och backintervaller på kvällen

Förmiddagsjoggen inte så mycket att orda om, kom ut lite sent i det fina vädret. La till en sväng om på elljusspåret innan jag tog den vanliga rundan. Lite stel i benen, men det känns underbart med de varma vindarna.

Kvällens pass blev backintervaller i backen ner till ån vid Elfdalen. Lokalbefolkningen kallar den för mördarebacken, vi löpare kallar den för mjölksyrebacken, ler! Mitt första Sylvesterlopp fick jag gå två gånger i denna backe, innan jag var i mål.

Först sprang jag en runda i skogen, blev litet äventyr för jag hittade inte den stig som jag hade tänkt ta, så jag fick springa tvärs igenom skogen, inte det lättaste när det blev mörkt och dessutom hade de nyligen skogat. Men jag kom lyckligt fram till grusvägen som jag skulle följa ner till dalen. Fick några skråmor, men det hör till.

Började nere vid vron, så man får några meter plan mark att accelerera på, sedan är det bra stigning upp till hembygdsparken, där jag vid ett träd vänder runt och springer samma väg tillbaks. Just för att simulera uppförbacke och när man har mjölksyra kunna ösa på nedför. Det blev 4 x 540 meter med två minuters ståvila. Hann bli riktigt mörkt, så det gällde att ha höga knä när man sprang uppför.


Nedjogg blev jogg tillbaks till Söndraby. Imorgon är det planerad vila, åker till Stockholm med nattåget, lite möten i huvudstaden, sedan tillbaks till Söndraby på eftermiddagen.

måndag 21 mars 2011

Måndag Korta intervaller med KFK 20 x 100 meter

Måndag och dags för intervaller med KFK. Hade ont i benen så jag var lite skeptisk till att springa intervaller, men jag ville försöka. Sprang ner till Sågen, där jag anslut till de andra. Riktigt våraktig i Rockey Mountain idag. Vi sprang ner till Åbyvallen och innan intervallerna körde vi lite löpskolning.

Intervallerna bestod av 20 x 100 meter med 100 meters vila. Det vlåser alltid på Åbyvallen, denna dag var det motvin på bortre långsidan. När jag tittar på tiderna, ny i efterhands så gick det ju relativt bra. Men när jag sprang dem så tyckte jag det gick tungt.

Men det var bara att bita i, bra mentalträning! Tycker det är en riktigt jobbig variant på intervaller, ler!


Joggade ner med trevligt sällskap en bit, det var Rolf och Lars som följde med en bit mot Söndraby.

söndag 20 mars 2011

Söndag Två distanspass


Hade väldig värk i benen så sömnen var inte så god. Så jag ägnade natten åt att planera aktiviteter för min lilla firma istället. Kan man inte sova så får man göra något konstruktivt istället.
Tvivlade på att jag skulle kunna springa men jag kom ut vid niotiden. Men det kändes riktigt bra, så istället för planerade morgonjoggen så blev det ett distanspass i skogen istället. Väldigt mycket snö fortfarande i skogen, speciellt på de lite högre avsnitten. Sprang en runda som jag kallar för Mickes runda över granstigen. Gick riktigt snabbt på slutet.
Tror att jag har fått en obalans i mina muskler, så jag får försöka att träna lite mer coremuskler.
Gjorde lite längre streatching än normalt.
Har problem med bägge benen, från vaderna upp till lårmusklen. Bägge knäna värker, både insidan och utsidan.
Viking gjorde debut i Klippans innebandyklubb, fruktansvärt spännande match där killarna, två gånger, hämtade in tre måls överlägga, för att till slut förlora med udda målet. Tack vare att domaren inte uppmärksammade begäran om time out från deras tränare. Men så är det oftast, tyvärr! Nu vet jag att det precis som i fotbollen är svårt att få fram domare, men om man tränar två till tre gånger i veckan, så har man rätt att kräva lite av domarna.
Nåväl, jag kom ut först vid halvåtta tiden. Problemet var att jag behövde springa 15 kilometer för att nå upp till 10 mil, ler! Så jag sprang en runda runt Klippan, plus lite konstiga val i villaområdet för att få ihop 15,6 kilometer! Men det gick, kändes bra i början, men på slutet hade jag lite ont i knäna.

Blev en hysterisk jakt på kilometer över helgen, då jag hade bekymmer med mina ben under veckan och inte kunnat tränat som jag planerat. 56,8 kilometrar lördag och söndag, 43,98 kilometrar i veckan. Hade planerat att få till lite mer distans inför stundande marathonlopp.

lördag 19 mars 2011

Lördag Lagom långpass

Lite förändringar i mina rutiner, blev långpass idag lördag istället för imorgon. Ibland är det bra med lite förändringar, ler! Gick upp klockan fem för att äta frukost, 2 koppar kaffe, två mackor och en stor tallrik fil med Cornflakes. Sedan sömn igen fram till klockan åtta. Kom ut redan kvart över nio, sprang ner till Pappersbruket. Lite svårt att hålla igen, är en skön nedförbacke när man väl har lämnat villaområdena på Nyslätt.

Var tvungen att stanna till, när jag passerade klipporna i Rönneå. Därför som Klippan heter just Klippan. Man byggde bruket på klipporna, därför kallade man Pappersbruket just för Klippans Pappersbruk.

Sedan vet ni ju att, när man på sextiotalet slog ihop Gråmanstorp med Åby, så fick den nya köpingen heta Klippan.

Efter att ha passerat Rönneå, så är det dags att vända tillbaks till Klippan, förbi värmevärket, för att sedan ta höger, förbi stationen och vidare ut mot Åbyvallen. Man skulle kunna tro att denna gata heter Stationsvägen, men ack nej, den heter av någon anledning Ängelholmsvägen.

Nåja efter Åbyvallen, blir det så småningom Gråmanstop, innan man viker av mot Bjärsgård. När man kommer över den stora vägen, är det dags för en jobbig uppförbacke. Lite tradig bit också, för det är i princip rakt fram över mycket uppodlad mark, alltid lite blåsigt här. Roliga börjar inte förrän man viker av mot Penarp vid ett sågverk.

Denna sträcka passerar man många hästgårdar och jag är dagen begivenhet för ala hästar, som sträcker sig lite nyfiket, när de ser mig komma springande. Upp vid vägen ner till Bjärsgård stannar jag och dricker en slurk.

Kom snö i torsdagsnatt, men som tur är finns den bara kvar bredvid vägen. Sprang ju här i vintras med, men då var det jättehalt på vägen och det var riktigt svårt att springa.

Efter skylten, är det bara några kilometrar ner till Penarp, sedan vidare förbi Gyllsjö. Som bara är en samling av smågårdar, därefter ner till "stora" Odarljungavägen. Den följer man sedan ner först ner till Vedby därefter till Söndraby. Är ju lite nedför här, så jag brukar släppa loss lite här.

torsdag 17 mars 2011

Torsdag Paulo Roberto och tidsintervaller med KFK

Först tog jag bondlurkexpressen (Pågatåg - Öresundståg) till storstaden, dags för ett trevligt arrangemang som ViridisIT hade, virtualiseringsdagen. Var trevligt att träffa en massa gamla kollegor och höra på intressanta dragningar. Överlägset bäst var ett föredrag som Paulo Roberto höllt, där han först chockade åhörarna genom att berätta att han var lite skärrad, eftersom han under natten hade blivit mordhotat. Men efter ett tag så sken Paulo upp i ett leende och sa att han hade blandat ihop sin person med personen i en film som man håller på att spela in. Perfekt sätt att fånga publiken. Kan vara värt att lägga i verktygslådan!

Åkte ifrån så att jag kom hem lagom till att ta på träningskläderna och springa och möta de andra i KFK. Idag skulle vi köra tidsintervaller på Elljusslingan. Under uppvärmningen kändes det inget bra, fortfarande väldigt trött i benen och värk. Trots att jag inte tränade alls igår. Hade dessutom ont i bägge vaderna.


Mycket undanflykter hiii! Dessutom så började det hagla när det var dags för tidsintervallerna. Var riktigt svårt att springa nedför, men la upp strategien på så sätt att jag lätt Rolf sticka iväg nedför och sedan försöka jobba ikapp istället när det gick uppför. Snart dags för Helsingborgs Terränglopp som bjuder på massor av backar!


Nerjoggen gick lite tungt, men jag tog mig hem. Prövade en liten ny sträcka, men denna bit var väldigt hal. Som vanligt lite streatching när jag kom hem.


tisdag 15 mars 2011

Tisdag Pass 2 Sjörundan med Sinatra i lurarna

Gick riktigt tungt idag, har ont i bägge vaderna och allmänt trött i benen. Förmiddagens joggpass förbättrade inte läget precis.

Riktigt skönt dock att springa i skogen, pga det låga tempot kunde jag höra hackspetten och i morse skrämde jag iväg en hel flock Sångsvanar. Så visst är våren på väg!

måndag 14 mars 2011

Måndag Intervaller med KFK säsongspremiär Åbyvallen

Som alltid, sprang jag från Söndraby ner till Sågen för att ansluta till de andra. Under dagen kände jag mig inte så kry, men efter två koppar kaffe så flög jag fram, genom Klippan ner till Sågen.

Sedan från Sågen till Åbyvallen, först lite löpskolning, sedan 20 x 100 meter med 100 meters joggvila. Gäller verkligen att ta fram pannbenet för att ta sig igenom alla dessa intervaller och att hålla uppe tempot. Alla ojämna intervaller hade vi en tråkig motvind.





Tyckte att jag kunde hålla uppe tempot utan att pulsen rusade iväg.
På så korta intervaller, gäller det att försöka tänka på löptekniken.

Men det blev lite snabbare på slutet.






Joggade sedan ner från Åbyvallen till Sågen, sedan från Sågen till Söndraby. Ett bra pass!

söndag 13 mars 2011

Söndag Pass 1 Distans i skogen

Sprang ner till Elfdalen, där jag väntade in Bengt, Micke och Sarah. Inne i skogen tog jag rakt fran och de andra tog till höger. Kommunikation, men jag hade ändå tänkt springa lite längre idag.

Hade en lite idé om att springa genom skogen upp till Penarp, sedan vidare bort till Odarljungavägen, sedan denna väg hem till Söndraby.

Har börjat få problem med klockan, som bara stänger av sig, klart retfullt. Vet inte till 100% om klockan har fixat rundan. Kändes bra, lite trött i benen, men inte värre ön att jag och Hedvig gick fram och tillbaks till affären. Blev ca fem kilometer.
Låg och bra puls hela tiden, snitt blev 147 slag, klart godkänt.
Relativt kuperat ute i skogen, men som man säger, detmåste gå nerför någongång, ler.




lördag 12 mars 2011

Lördag Crossmästare

Idag var det dags för siste deltävlingen i Crossmästerskapet. Avslutningen bjöd på dubbla poäng, men det var redan klart, om jag tog mig i mål, att jag skulle vinna mästerskapet för åldersgruppen 50-59 år. Efter att ha sprungit i Lomma igår, var jag inte ens säker på att jag skulle junna springa överhuvudtaget. Hade fruktansvärt ont i båda benen, när jag sprang distanspasset, fick jag stanna tre gånger och vila, för att kunna fortsätta. Så det fick bli en Voltarenkur och lite rödtjut, när jag vaknade i morse kändes benen fräscha.

Kom ner till tävlingsplatsen redan vid kvart i nio tiden, så jag passade på att gå ett varv på banan.
Rikigt trevlig bana som man hade lagt spån på. Lite omväxlande slinga, klart inga jättebackar.
Tycker normalt inte om att springa på spån, för det belastar mina vader för mycket. Men på de flesta ställena kunde man springa lite vid sidan om, där det inte fanns så mycket spån.
Pratade lite med arrangörerna innan det var dags att byta om och jogga upp lite.

Joggade upp med Erik Månsson och Olausson. Olausson sa att han skulle hålla ett femminuters tempo (springer i 70-års klassen), men när vi joggade höllt vi ett 4.40 tempo, ler! Sprang ett varv med dem, la själv till ett halvt varv och lite streatching, innan det var dags för att ta på sig tävlingskläderna och tävlingsskorna.


När startskottet gick så blev det den vanliga rusningen, men jag tog det ganska lugnt, la mig lite bakom Eva ifrån Ystad och Bengt Johansson ifrån Södåsens FK. Rätt så lugnt för Bengt springer i 40 årsklassen. Efter ett par hundra meter tyckte jag det var dags att springa om Eva och tog upp jakten på Bengt, som hade fått ett tiotal meter. Sedan hade Bengt och jag följe resten av varven.

Var helt säker på att springa om honom, den sista biten. Men spånet hade sugit lite kraft ur benen så han slog mig med några sekunder.

Går lite långsammare på spånet, så jag är nöjd med tävlingen. Joggade ner ett varv med Erik, innan det var dags för dusch och sedan prisutdelning.
Sprang sedan "sexan" som kvällsjogg, innan det var dags att hålla kväll.

torsdag 10 mars 2011

Torsdag Intervaller med KFK

Idag var det dags för lite längre intervaller. Precis när ovädret slog till i Paradiset. Hård vind och regn, som övergick till ösregn. Först blev det lite uppvärmning, som vanligt sprang jag ifrån Söndraby ner till Sågen. Eftersom det var så dåligt väder, så joggade vi två varv runt parken som uppvärmning.

Första intervallen gick relativt bra, sprang med Martin. Efter starten hade vi lite motvind på rakan, efter tvära svängen fick vi lite medvind, sedan när vi svängde ut på sista raksträckan så fick vi motvind. Hade trots detta 4.01 på intervallen.

Andra intervallen, drog vi igång efter två minuters vila, ungefär samma scenario, förutom att regnet hade upphört. Gick lite långsammare, klockan stannade på 4.07. Ganska trött efter denna.

Tredje intervallen var tung, gick tungt hela varvet. Men fick upp farten på slutet, gick en sekund långsammare, landade på 4.08.


Sprang tillbaks till Söndraby som nedjogg. Skulle egentligt ha kört 5 x 1000 meter, men eftersom det är tävling på lördag, struntade jag i de två sista intervallerna.

onsdag 9 mars 2011

Onsdag Vilodag besök på konsultholmen och rödtjut

Tog ledigt ifrån träningen för att ha ett antal möten nere i storstaden. Fyra möten inplanerade, tre av dessa blev väldigt lyckade. Ser ut som jag kommer att ha mycket att göra, men inte förrän i april. Jag måste snart få in lite jobb, annars får jag börja sälja av mina löparskor för att få in lite pengar.

Storstaden och blivit en riktig storstad, men hypermodern "metro", ler! Tunnelbanan i Stockholm har inget att hämta om man jämför med denna hypermoderna skapelse. Men varför kan man inte köpa några biljetter här nere?
Köpte lite billigt rödtjut, lite ost och vindruvor. Dricker vinet nu och äter lite ost, satt på en god brasa, ser en bra film på hemmabion. Och ute snöar det för fullt, ja ni läser rätt, kommit halv decimeter snö i Paradiset! Så det blir att köra morgonpasset i snö imorgon.


Liten bild ifrån igår, Viking och jag festade loss på Fastlagsbulle! Vi måste hålla lite koll på maten, inte för min del, mer för övriga familjemedlemmar. Jag behöver få i mig 4000 kalorier om dagen och det både märks och syns att jag inte har fått i mig dessa kalorier. Har tappat några kilo.