torsdag 7 oktober 2010

Pass 1: Thévattenkällan


Jan hade lämnat ett meddelande på jogg.se, att det var dags att visa mig thévattenkällan, uppe vid Bjärsgård. När det var dags att springa ut ifrån Söndraby öste det ner ganska ordentligt. Men efter ett par km i regnet, så var man genomsur så det spelade inte så stor roll med vätan.
Första km är ju rakt upp, förbi Vedby, in i skogen. Så du får börja jobba direkt, ler! Vi sprang genom skogen bort till där parken för Bjärsgård börjar, här sprang vi in i skogen, strax efter att halämnat vägen finns det en stig som leder oss in i denna underbara bokskog. Efter en stunds lätt löpning på stigarna i skogen, så kommer vi fram till källan. Drickbart vatten som rinner ur marken, kan vara bra att känna till när man är ute på långa turer i skogen och vattnet är slut.
Efter källan fortsatte vi på trevliga skogstigar och kom ut nedanför slottet. Efter slottet så sprang vi upp till Vasasjön och sedan den vanliga stigen som leder fram till spånget över bäcken. Sedan lätt löpning på grusvägar hem till Söndraby. Sista biten gick relativt snabbt som vanligt.

Kändes lite tungt emellanåt, fortfarande lite ont i knäet, men som sagt bara att bita ihop!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar