måndag 29 november 2010

Måndag Tidsintervaller i skogen 9x30 sekunder @ 3.30

Dagens program var 8x30 sekunder med 3 minuters ståvila. Blev faktiskt 1 till, så totalt blev det 9 stycken intervaller.

Som ni kan se av bilderna, så var det ganska mycket snö på sina ställen. Så det var svårt att hålla farten, men jag tyckte att det gick ganska bra. Förutom snön så var det både blåsigt och rejäl kyla. När jag sprang ut var det -6 grader och när jag kom in var det -8 grader.

Började passet med 4 kilometers uppjogg, lite streatching och sedan körde jag igång. Var nog lite fär lång vila, nästa gång skall jag försöka köra på 2 minuters vila istället. Kom 1,1 kilometer, se karta lite längre ner.

När jag var klar, joggade jag ner 3 kilometer, när jag kom ut på vägen ner till Vedby, blev jag omkörd av en MTB-cyklist. Tyckte att det var skitkallt, men cyklisten måste ha haft det ännu värre.
Brrrr, kallt, kallt och åter kallt. Var riktigt skönt när man kom hem och en lååånnnggggg varm dusch.




7 kommentarer:

  1. Intervaller på snö - inte dåligt!

    SvaraRadera
  2. skrattar, ja de övriga körde löpskolning inomhus. Men det e bara för veklingar heee!

    SvaraRadera
  3. Hur funkar det med löparskor i snön? Blir du inte sur om strumporna med en gång, eller finns det nåt "trick"?

    /Amatör. ;)

    SvaraRadera
  4. Skrattar Jimmy, inga problem. Jag springer med mina Lunarglide inga problem med "sura" strumpor. Förra året sprang jag med Pegasus GTX 26 som har Goretex membran i sig. Var jag mycket nöjd med. Lunargliden är "hela" så att säga o ingen mesh, nät som är ihålligt. Pegasus 26 är ju av den typen. Tricket är väl att tänka bort det. Fungerar alltid.

    SvaraRadera
  5. Underbart - inomhuslöpning och löpband är för veklingar, hahaha.

    SvaraRadera
  6. Faktiskt så har jag idag varit i kontakt med Göta, så det kan bli några kvalitetspass med dem inomhus, men inget löpband.

    SvaraRadera
  7. Bra jobbat i kylan!
    Mats, hallen är för det mesta tillgänglig när receptionen på idrottenshus har öppet. Grejen är den att du måste ha ett nyckelkort för att kvitera ut nycklarna till hallen om ingen annan är där. Annars tror jag ingen säger något om du försoktigt tränar där på egen hand när andra är där. Ibland är det tävlingar och en del utställningar så då är det inte möjligt att träna. Jag tänkte faktiskt ta mig dit på torsdag kväll runt 19 för att köra korta intervaller.

    SvaraRadera