tisdag 30 november 2010

Säsongsavslut - nya mål - operation

Sådär, var första säsongen med lite mer seriös träning till sin ända, ler! Blev totalt 334 mil. Detta till trots att jag inte tränade mycket i mars. Var mycket resande plus att jag drogs med förkylning i tre veckor.



Mål nästa år, ja det är ju helt klart att vinna M50-klassen i Veterancupen. Gäller att sikta högt, ler! Har redan suttit och skissat på vilka tävlingar som jag skall springa, för att få högst utdelning. Mycket beroende på mina fötter, kan jag bara klara dem, så kan jag nog nå målet. Klara träning, det har jag gjort förut, när jag var aktiv så loggade jag runt 515 mil, de åren jag sprang för HIF(Helenehoms IF, inte fotbollslaget) och Pallas.



Pratade med Olle Svensson i Bromölla, Olle hade haft samma bekymmer som mig, dvs påbyggnad av skellettet och kronisk slemsäckinflammation. Efter hans operation, där man går in och hyvlar av benet och tar bort slemsäckarna, är han helt symptomfri. Totalt, ca 2-3 månaders rehab. Så det blir nog att planera in en sådan runt november/december 2011.


Imorgon börjar ny säsong, ökar på träningsdosen lite lagom. Skall köra 10 pass i veckan, tre kvalitetspass (kort och långintervall, tempo), ett långpass (25-38km), resten utfyllnad. Precis som förr hii!

Tisdag Distans Sjörundan

Idag var det ordentligt kallt, -11 grader när jag stack ut. Sprang rundan upp och förbi de olika sjöarna som finns uppe i skogen. Mellan kilometer 5 och 7 är det stigar man springer på. Resten är skogsvägar och på slutet är det stora asfaltvägen.

Rätt mycket snö på sina ställen, när man väl kommer in i den större skogen så finns det bara spår efter olika djur, rådjur och vildsvin. Skrämde iväg en älg också, ler! För mycket snö däruppe, för att det skall gå snabbt, men hyfsade till tiden sedan, när jag kom ut på stora vägen.

En liten videohälsning bjuder jag på! Se inslaget nedan, direkt från Rockey Mountains!


måndag 29 november 2010

Måndag Tidsintervaller i skogen 9x30 sekunder @ 3.30

Dagens program var 8x30 sekunder med 3 minuters ståvila. Blev faktiskt 1 till, så totalt blev det 9 stycken intervaller.

Som ni kan se av bilderna, så var det ganska mycket snö på sina ställen. Så det var svårt att hålla farten, men jag tyckte att det gick ganska bra. Förutom snön så var det både blåsigt och rejäl kyla. När jag sprang ut var det -6 grader och när jag kom in var det -8 grader.

Började passet med 4 kilometers uppjogg, lite streatching och sedan körde jag igång. Var nog lite fär lång vila, nästa gång skall jag försöka köra på 2 minuters vila istället. Kom 1,1 kilometer, se karta lite längre ner.

När jag var klar, joggade jag ner 3 kilometer, när jag kom ut på vägen ner till Vedby, blev jag omkörd av en MTB-cyklist. Tyckte att det var skitkallt, men cyklisten måste ha haft det ännu värre.
Brrrr, kallt, kallt och åter kallt. Var riktigt skönt när man kom hem och en lååånnnggggg varm dusch.




lördag 27 november 2010

Lördag Avslutning Veterancupen 5km

Lördagen, ägnades åt avslutning av veterancupen, först handikapptävling, sedan prisutdelningar och årsmöte. Man kan väl lugnt säga att vädret inte riktigt var med oss. Eslöv bjöd på halvstorm och runt -3 grader. Men ingenting som trotsar en löpare, ler.

Handikapptävlingen, är en riktigt trevlig tävling, där de äldre, män och kvinnor, tävlar på lika villkor. Tävlingen innebar att jag bara hade två löpare bakom mig, två stycken som tävlade i M40. Banan vi löpte, var i stortsett 5 kilometers rundan för Eslövsloppet. Detta innebär att vi börjar loppet med 1 kilometer i motvind och även lite uppför, innan vi kommer in i den skyddande skogen. Banan var snötäckt och bitvis väldigt isig. Inget favoritunderlag för undertecknade. Värmde upp med mina Pegasus, de gav inget bra grep, som ni kunde förstå så sprang jag i mina Lunarglide.

Efter 1 kilometer kom Erik Månsson ikapp, en av de två M40-löparna som jag hade bakom mig. Vi sprang tillsammans några meter innan Per drog vidare. De första kilometrarna hade jag Bert inom synhåll, men Bert drog ifrån på slutet. Fick till ett pra tempo på slutet, men det räckte inte till någon bra tid. På upploppet var det en mördande och isig vind, som effektivt drog ner alla tankar på någon form av sprint.


Efter tävlingen, var det prisudelning och val av årets tävling. Jag la min röst på VDM 10 km på landsväg, som Ystads IF arrangerade och till min glädje så vann denna tävling med. Suveränt arrangemang nere i Ystad.

Hemresan blev ingen överraskning, tåg hade språrat ut nere i Malmö, vilket förlammade all tågtrafik norröver. Tåget var försenat med 1 timme cirka.



torsdag 25 november 2010

Torsdag Tidsintervaller 1-2-3-4-3-2-1


Typiskt skånskt, ler! Bilden får illustrera att vintern behåller sitt stenhårda grepp om Paradiset. Idag var det, som vanligt, tidsintervaller som stod på programmet. Efter lite tankeverksamhet, så tog jag på mig Lunarglide 2, funderade på lite på lördagens tävling. Lika bra att testa hur pass bra dessa skor är i snön. Fungerar de inte så har jag lite olika alternativ, troligtvis kommer jag isåfall springa i Pegasusen.

Först lite uppvärmingsjogg, från Söndraby till Elfdalen, sedan ner för backen ner till bäcken, väl där direkt till höger, ut på elljusslingan. Som jag följer fram till ordinarie startplats för våra tidsintervaller. Ni som läste gårdagens inlägg, vet ju att jag skall på utvecklingssamtal i skolan, så jag hinner inte springa med KFK. Denna bit, som är drygt 3,5 kilometer, fungerar Lunargliden perfekt på. Så det kommer troligtvis bli dessa som jag kommer att använda på lördag. Om jag nu inte väljer tävlingsskorna, hiii!


Sedan körde jag tidsintervaller, lite mer kortprägel denna gång, så det var 1-2-3-4-3-2-1 minuters intervaller, med 1 minuts ståvila mellan intervallerna.
Kan lugnt säga att man fick arbeta ordentligt med kroppen, 1 dm snö ungefär. Lagom djupt för att kännas bra, som att springa på gräs. Fick upp pulsen ordentligt på andra intervallen, runt 185 slag, men det är för att man skall upp för backen här till höger.

Det är lite lyxigt att ha så bra förhållande, som man ändå har. Skog, som man utan vidare kan springa 3-4 mil i, på härliga grusvägar och stigar. Gott om småvägar, så man kan träna asfaltlöpning. Gott om backar, då pratar jag bara om backarna i "våran" skog. Vill man ha tuffare, är det bara att springa bort till Krika och ta backarna på Söderåsen. Utöver allt detta, så finns det en allvädersbana i Åbyvallen.
In på knutarna, där jag bor, har jag skogen, men även den elljusslinga som vi kör denna typ av intervaller på. Tänk om man hade haft dessa förhållanden, när man var aktiv.
Bra bit in på slingan, så sprang jag förbi ett svin, dock inget vildsvin, utan ett tamsvin. Som ägaren var ute och luftade i snön, ler!
Som sagt gott om snö i skogen, just nu så där lagom mycket. Så det går att springa relativt snabbt ändå. Lite blöt snö, trots att det var -4 grader när jag stack ut. Kom som vanligt sent ut, satt och planerade lite innesäsongen. Kan kansk t om bli några lopp inomhus. Men vi får ser!
2,5 kilometers nedjogg och en halvimmes bastu efteråt.
Over and out from Rockey Mountains!





















onsdag 24 november 2010

Onsdag Snöskor på

Snön kommit till Paradiset. Krävdes mycket övertalning för att ge mig ut i vädret. Lätt snöfall i Söndraby, -4 grader. Viking hade gömt undan mössan, så jag fick sticka ut utan, brrr. I förmiddags hade jag 14 alternativ att välja mellan vad det gäller rundor. Valde trygghetsrundan nummer ett, ler! Dvs Mickes runda med U:et. Kan utan vidare springa rundan med förbundna ögon och trash metal i lurarna. Enda skälet till att jag inte springer denna runda när det är mörkt, är de andra otäcka invånarna i skogen. Då tänker jag inte på småfolket, näcken eller något sådant, utan mer på bestar på 150-200 kg, mörkgråa till färgen. Och trots sin vikt, är betydligt snabbare och bättre på att springa än vad jag är. Nämligen vildsvin.

Bort till Elfdalen inga problem, asfaltväg och cykelstigar. Men sedan var det oplogat, från Elfdalen och in i djupa skogen. Bilden nedan visar spången som är efter broövergången över älven (nåja bäcken, modell mindre). Dessa leder upp, via två avsatser, mot toppen av ravinen som har bildats av bäcken. Normalt är att dessa är hala, kan ju tänka er hur de var idag. Man har knappt styrfart upp, hiii!

Efter denna pärs är det ganske lätt löpning trots att det hela tiden går uppför. Först förbi lite bokskog, sedan ut mellan två åkerplättar, alltid vind här. Om man har tur är det medvind, detta är det typ två dagar om året. Annars är det redig motvind. När man har passerat åkerfältet, kommer man att springa in i nästa skog, innan så passerar man ett torp. Ingen som bor här, jägarna brukar använda torpet som en samlingsplats, finns även lite kylar och antagligen så hänger man upp djuren här med.
Efter torpen så kommer man som sagt in i skogen, ser det ut som ovan. Såg att Bengt hade sprungit i morse, den jäkeln smygtränade med den långa rundan. Samma som vi sprang i söndags. Kunde se hans typiska spår och det var inte översnöade, dvs att han var ute efter det att det hade snöat. Ganska kuperad bit, går hela tiden uppför, enda tills man har kommit ut ur skogen igen. Då är det i pincip löpning nedför som gäller. Om man nu inte gjorde som jag, dvs valde att lägga till en sväng in på Vedby:s friluftsområde, där jag sprang en runda som vi brukar kalla för U:et. Blir det lite uppför och lite nedför i en salig blandning. Efter detta springer man ut på stora vägen igen (knappt att två bilar kan mötas), ner mot Vedby. Normalt en sträcka som jag brukar sträcka ut och springa snabbt på. Men idag var det isgata hela vägen nedför backen. Väl nere i Vedby, mötes jag av dagens första solstrålar. Trodde inte att solen hade orkat upp, klockar var nu runt ett.

Väl hemma igen, kan man konstatera att det fortfarande går tungt. Har ont baksidorna av låren, vaden smärter hela tiden. Är väl så när man är inne i en viloperiod, ler!
Funderar på att ta dubbelpass imorgon, först ett på morgonen sedan tidsintervaller på kvällen. Men vi får se hur det blir. Är bokad på utvecklingssamtal på eftermiddagen. Så troligtvis blir det bara ett pass. Men jag saknar mina dubbelpass, är ju väldigt fräsch i de gamla benen på eftermiddagen om jag har varit ute och joggat på morgonen. Men jag har bestämmt att november, skall vara en vilomånad. Skall springa runt 23-26 mil, bara. Tryckte in 43 mil i oktober.

Läraren är sjuk, så det finns en viss ljusning i planeringen. Men det blir lätta tidsintervaller, för på lördag så är det avslutning på cupen. Blir 5 kilometer terrängtävling i Eslöv, lite samvaro och sedan möte. Skall bli roligt att träffa alla igen, här uppe lever man ju lite isolerat. Känner mig ibland som om man satt i husarresten. Sedan är det bara två tävlingar kvar på 2010. Ett lopp i Skrylle, som ingår i Crossmästerskapet, sedan en lokal tävling här i Klippan. Den brukar gå två gånger om året, nyårsafton och kring midsommarafton.
Eftersom det är lill lördag, så festade jag loss efter duschen. Med god blodkorv, lite stekt fläsk och likaleddes stekt ägg. Som jag sköljde ner med lite god öl, dock bara folköl.
Sedan ikväll blir det middag, pasta naturligtvis och sedan lite kvällsmat. Måste hålla intaget uppe, runt 4000 av de där kalorierna skall jag ha i mig, annars går jag ner ännu mer i vikt.
Nu skall jag vila mig lite, sedan blir det ett styrkepass, innan det är dags med pastan.
Over and out, from Rockey Mountains!








tisdag 23 november 2010

Tisdag Extremt tråkig runda

Stormade och snöblandat regn hela dagen, var på väg att ställa in dagens pass. Men kom på bättre tankar vid halvfyra tiden. Drog mot skogen, men det var en hemsk motvind, så jag svängde av vid Vedbykyrka istället, för att ta min milrunda.

Milrunda som är enormt tråkigt, springer längs med skogen mot Bjärsgård, viker av mot Klippan och sedan tillbaks igen till Söndraby.

Enda som bryter av, är den jättebacke som delar varvet i två delar. Gjorde 40 minuters styrketräning för benen och bål innan, det hjälpte inte precis till heller.


Tröstade mig med Tacos med riktigt heta tillbehör, nu blir det lite öl framför fotbollen. Sedan blir det en Shemweta.

måndag 22 november 2010

Måndag Intervaller Åbyvallen m KFK


Hade lovat sonen Kebabtallrik, så jag sprang från Torget till Sågen, sedan från Sågen till Åbyvallen med KFK. Intervallpasset skulle bestå av 10x100 meter med 100 meters joggvila + 10x200 meter med 100 meters gåvila + 100 meters joggvila.

Gick hyfsat, var lite seg i benen, hänger nog i fortfarande ifrån marathonloppet, förra söndagen.


En av 100-meters intervallerna fick jag hyfsad hastighet på, ler! Se nedan. Annars jämn och bra belastning, inte så hög puls.


Var kolsvart, uom vid målet och vid 200 meters markeringen. Byig vind och regn, härligt!

söndag 21 november 2010

Söndag Mickes långa runda om det gula huset

Sprang först ner till Elfdalen, där jag möte övriga. Idag var det fullt startfält. Bengt, PeO, Ingemar, Micke, Oscar och Sarah. Relativt lugnt, lika våt i marken efter broövergången, som igår. All snö var borta, när vi väl kom in i skogen.

Efter jaktstugan, så drog jag upp tempot lite grann, kändes lite bättre idag. Men fortfarande lite stelt. Körde lite hårdare i uppförbackarna. Nästa viktiga lopp, är i Skrylle, men rejäla backar. Så det gäller att träna på detta.


Körde ett jämnt tempo, utan att på något sätt gå över gränsen. Sakta ner några gånger, för att de andra skulle komma ikapp, men de var aldrig intresserade. Så då fortsatte jag i mitt lilla vakum. Lagom bra profil, blir så nästan på alla rundor i skogen utanför Söndraby. Eller Bjärsgård som infödingarna säger.

Lite hög puls, men kändes inte okontrollerad, strax innan 10 km kunde jag även m h a tanken, få ner pulsen lite.


lördag 20 november 2010

Lördag Distans

Sprang först till Elfdalen, där jag möte upp Sebastian, Bengt, Sarah, Oscar och Micke. Sprang vi den vanliga rundan ut i skogen, väldigt halt på spången upp, efter det att vi har sprungit över ån. Snöat här, så det blev extra halt. Gick tungt hela vägen, vid vägskälet ute i skogen, så sprang ungdomarna den lite längre rundan, med vi gamlingar sprang den kortare. Släppte Micke och Bengt här i backarna, ingen mening att springa på för fullt, skall ju vara en viloperiod. Även om jag springer så blir det mer i form som en aktiv vila.
Micke och Bengt valde att springa rundan med U:et, jag svängde av in på Granstigen. Här var det riktigt jobbigt att springa bland alla rötter och stenar. Lite bättre snitt idag, men benen kändes som degklumpar. Tycker inte om att springa så tidigt och utan frukost.

fredag 19 november 2010

Fredag Distans

Gick otroligt trögt idag. Milen på 56, visserligen på skogsvägar, men ändå. Tryckte inte på, då jag är inne i viloperiod. Koncentrerar mig på kvalitetspassen istället. Snöblandat regn, som övergick till stora flingor under rundans gång.

Lite ont i baksidorna av låren, väldigt stel första kilometrarna.

torsdag 18 november 2010

Torsdag Tidsintervaller med KFK

Sprang med KFK. Fyra kilometers uppvärmning, tidsintervaller 3-4-5-4-3 minuter med 1 minuts ståvila mellan intervallerna. Inte för fullt var instruktionerna. Körde på kanske 80% av kapaciteten. Fungerar bättre för mig att köra längre tidsintervaller. Passar bättre för en gammal långtradare.
Kändes ovanligt bra ikväll, faktiskt. Sprang med mina Pegasus, och de fungerade perfekt på slingan.
Tre kilometer nedjogg och lite streatching.

Bildbevis Bromölla Marathon


Går inte snabbt, hiiii! Foto: Thomas Bengtsson

onsdag 17 november 2010

Onsdag Efter tre dagars vila


Luften gick väl lite ur mig, efter Bromölla. Hade hoppats på en bättre tid, men kroppen kändes inte helt ok. Jag öppnade första varvet på 56 minuter, andra varvet gick också på 56 minuter, tredje varvet hamnade på 62 minuter och fjärde och sista varvet gick på 68 minuter. Då var jag nästan medvetslös, ler! Men ingen DNF, utan jag fick ta mig i mål, oavsett hur det kändes.
Var sedan illamående i två dygn, först på tisdagkväll som det började kännas lite hopp igen. Men det var inte så att jag behövde kasta upp, utan allt fungerade. Bara illamående.
Det är lite som kommentatorn på Eurosport sa (när de sände NYC Marathon), så fort man inte kan hålla farten, så är det kört.
I omklädningsrummet, träffade jag Olle Svensson, sist vi sprang samma lopp var Sthl Extra Marathon, Olle gick i mål på 2.50 och jag fick problem med magen och var av tre gånger, gick in på 3.08 .
Fjärdeplatsen bärgades till Klippan, det var ju målet. Imorgon så struntar jag i viloveckan, blir intervaller med KFK istället.

söndag 14 november 2010

Söndag 27 år, 5 månader, 9 dagar, 4 timmar, 3 minuter och 7 sekunder

Som ni kanske förstår, så lyckades jag krossa vädergudarna och ta mig i mål i Bromölla Marathon. Ingen fantasktisk tid, men jag är nöjd ändå. Visst är medaljen fin, ler!
Jag lyckades bärgar 24 poäng till cupen, då jag blev andra skåning, så att säga. Killen ifrån Finland, vann hela tävlingen. Så än är det inte försent, hiii!


Banan som löptes var en fyra varvs bana, inte min favorit. Första varvet är man ok, andra börjar det så småningom ta emot lite. Tredje varvet är hemskt, när man varvar för fjärde varvet så möts man av grilldoft, helt underbar doft, som man kanske inte direkt vill känna, efter sprungna 32 kilometrar.

Pratade ihop mig med Manfred på startlinjen, han skulle försöka att komma in på 3.50 ca, helt perfekt för mig. Första kilometern var jättejobbig, gick fruktansvärt långsamt tyckte jag, hade under 140 i puls, sprang och pratade lite med CM. Var lite stigningar på varvet runt 5-6 kilometer, och det kan ni se att ovan, att pulsen gick upp lite. Men det kändes relativt lätt i steget så jag lämnade Manfred lite, drog ikapp nästa grupp lite. Manfred kom tillbaks sedan vi varvningen, han varvade några sekunder efter mig.
Andra varvet, så sprang vi ihop ut till den jobbiga blåsiga vägen, några kilometer ut, där släppte jag lite. Så han fick 400 meter ca, men eftersom jag hade vätska med mig, så kom jag närmre vid varje vätskekontroll. När vi varvade återigen, så var jag ikapp igen, drog ifrån lite på första kilometern på tredje varvet, sedan samkörde vi fram till 30 km, på då försvann all gnista från min kropp. Så jag gick lite och passade på att få i mig vätska ordentligt och även min gel. Efter lite stapplande steg, så kom jag igång igen.
Vid varvningen, som sagt var det jättejobbigt. Min vätska var slut nu, ursprungsplanen var att droppa vätskebältet, men inte ens detta orkade jag. Stannade till och tog lite dricka och en halvbanan. Ut på backen i början på varvet, så gick jag, men sedan kom jag igång igen. Efter några kilometrar i blåsten och regnet, så gick jag några gånger. Men sedan var det precis som energien kom tillbaks, fick spring i benen igen. Nu blev planen, att dela upp de sista kilometrarna i vätskeetapper. Springa fram till vätskedepåen, gå och dricka ordentligt sedan springa igen till nästa. På så sätt tog jag mig i mål. Jag visste, att om jag hade stannat, hade jag aldrig kommit igång igen.
De sista två kilometrarna, var i en dimma. På sista vätskedepåen tog jag ett litet chockolad, men jag var så slut i huvudet så jag fick inte ens upp pappret. Så den biten käkade jag i mål istället.
Nu blir det vila, men Viking frågade mig om vi inte skulle jogga imorgon, vi får se, blir kanske en tur med honom trots allt.

Manfred klarade sin måltid, jag missade lite. Men som sagt jag är nöjd ändå. I omklädningsrummet, pratade jag med en kille, som sprang ett marathon i veckan. Kanske något att satsa på till nästa säsong?

lördag 13 november 2010

Lördag Återhämtningspass


Lätt kort pass idag, en runda som jag kallar för Pernillarundan, upp i skogen, några fina bitar på skogsväg, Granstigen som jag har beskrivit innan. Känns att kroppen börjar att ta sig, spritter i benen, var tvungen att hejda mig på tillbakavägen, kryssade i 4.30 fart. Enda lite orosmomentet är att jag är lite täppt i näsan. Kan eventuellt bero på förkylning, eller pga sov rätt så dåligt inatt.

Var ett fantastiskt väder, lite blåsigt bara på tillbakavägen. Men underbar sol som värmde gott mellan träden i skogen.



Sådär, nu var startlistan uppdaterad, givitvis har Mats från Ryssberget anmält sig, så nu måste jag ta mig igenom maran, oavsett om jag är förkyld, halt eller tappar huvudet. Skall ta rygg på Manfred, som är stensäker på tider runt 3.50-3.55.


Håll nu tummarna att det blir sol, ingen blåst imorgon.


Over and out from Rockey Mountians


fredag 12 november 2010

Fredag eftermiddag, spännande möte och god chockolad

En trevlig tur in till Helsingborg, först till Löplabbet för inköp av lite gel och pulver till söndag. Sedan ett spännande möte, capuchino och god chockolad.

Sedan med tåget till Ängelholm, där min dotter väntade på mig, skall låna hennes bil över helgen. Sedan körde jag tillbaks till Helsingborg och Knutpunkten, för att hämta upp min yngsta dotter.


Hon hade klippt till en ny frisyr, ler! Såg inte så farligt ut. Sedan vidare till Rockey Mountains och Paradiset. Eftersom de två grabbarna hade varit ensamna hemma, så körde vi förbi favoritpizzerian nere i byn, inhandlade en familjepizza. Bilden ger inte rättvisa åt hur stor den verkligen är.


Bra uppladdning inför söndagen. I morgon blir det princesstårta! Har lite oroväckande ont i höger vad.


Fredag Återhämtningsrundan plus födelsedag


Återhämtningsdag, eftersom det är min födelsedag, så låg jag till kl 11. Ok, var uppe kl 7 och drack kaffe med två smörgåsar. Skickade iväg sonen till skolan. Läste alla gratulationer på Facebook (tack alla vänner, bara kvinnor som har skickat hmmm), sedan gick jag och la mig igen. Riktigt skitväder ute och som vanligt så kändes kroppen helt åt skogen. Den måste ha 18-20 km för att må bra.

Idag har jag ont i vänster knä (kom i natt), antagligen för att jag läste att den där italienaren Paulo, satt i jägarställningen i två minuter, vad är det för trams. SÅ jag har börjat att sitta varje kväll, fem minuter kan jag stå ut med nu, men då har svetten brutit ut i pannan och benen darrar som ett par gutaperkaskenor redan efter ett par minutrar. Bekymmret är ju bara att komma upp på benen igen och släpa sig i sängen. Målet är att sitta minst 10 minuter, långt ifrån Ingemar Stenmark, som enligt legenden i varje fall, kunde sitta en hel kväll. Vänster fot är relativt ok, inte ont längre under fotdynan bak, höger fot har jag ont på ovansidan och även i hälen.

Sedan är jag lite snorig, dock inte ont i halsen, och känner mig väldigt trött. Pulsen på morgonen helt ok, börjar närma sig 40 slag, droppat 3 slag sedan förra veckan. Ligger numera på 42 slag, fortfarande 10 över, min snittpuls som ung och aktiv.

Från och med går eftermiddag, så trycker jag i mig pasta och kolhydrater. Pasta på tvären och på längden. Helst som nedan, lite extra doping, i form av bönor.


Innan jag stack ut vid lunch, så letade jag fram min Porschekeps, tänkte jag skulle testa och springa i regnet med denna. För att se om detta kan vara en tänkbar lösning, om det regnar på söndag. Hmmm utseendemässigt var det ingen höjdare, när man kom ut i skogen så fungerade rätt så bra, men i vinden var den på väg att flyga av. Så vi får se, blir nog att fixa en Nike-mössa istället. Fick även justera pulsbältet, har minskat rejält på vidden över bröstkorgen, resulterat i att bältet har suttit över magen istället, efter någon kilometer. Blir ju inget bra mätning där. Som det kan bli.


Hade med mig mp3-spelare, laddad med mina 70-låtar ca, skall väl räcka kan man tycka. Men som gamla gubben känner sig nu, så blir det en tid på runt 4.30, jag skall ta mig runt och i mål. Oavsett hur det känns. Men med musiken iallafall så springer kroppen nästan av sig själv, är en blandning av hip hop, modern trachmusik till extrem death metal. Musik som jag kanske normalt inte lyssnar till. Brukar chocka sönerna med att sätta igång musik på ovanvåningen, på full volym naturligtvis.

Sedan har jag börjat att fundera på om det är så klok att springa i det nya paret Lunarglide 2, hmmm, har tränat med dem rätt så mycket så det skall nog gå. Kommer att ha på mig vätskebältet och ha med mig vätska så jag slipper dricka kallt, iallafall de första 32 kilometrarna. Blir vatten med utspädd sportdryck i två av flaskorna, två stycken flaskor med vatten med lite salt i.
Vi diskuterade det lite i bastun efter Markusloppet, att det är nog bäst att blanda i lite salt i vattnet, för att kroppen på så sätt lättare skall ta upp vätskan. Sedan blir det en flaska i handen, som jag kommer att starta med. Liten yougourtflaska,med sportdryck, som jag kommer att ha den första milen. Sedan bara kasta iväg, när drycken är slut. Sedan mitten av andra varvet, skall jag dra i mig lite gel, samma vid 28-30 km. Bör jag kunna klara mig med energi, sedan lite vatten på sista varvet, absolut ingen sportdryck. Kommer att droppa vätskebältet vid sista varvningen.
Sedan det viktigaste, HÅLL HUVUDET KALLT, dvs försöka att köra efter pulsen, hålla runt 145-150 i puls, öppna första varvet på runt 53-54 minuter, andra ner mot 51-52 minuter, runt 51-52 minuter tredje varvet, sedan blunda och stå ut sista varvet.

torsdag 11 november 2010

Torsdag Lätt distans

Lätt distans idag, sprang en runda upp i skogen, nollgradigt, men väldigt fuktigt. Hade lite känningar på slutet i fötterna, speciellt när man springer en liten stig som kallas fär Granstigen. Väldigt mycket rötter och stenar här, så jag tog det extra lugnt. Strax efter 7 km, kan man se på grafen med, tiden stiger iväg och pulsen sjunker.

onsdag 10 november 2010