torsdag 20 januari 2011

Torsdag Pass 2 Backintervaller 2 x (4 x 160 m)

Fick hastigt och lustigt planera in ett backpass, efter att ha sett videon från i tisdags. Steget börjar mer och mer likna Tommy Perssons. I och för sig kanske inte fel på långa distanser. Så jag valde att göra ett som följde upplägget 2 x (4 x 160 m) med joggvila mellan intervallerna och 3 minuters ståvila mellan seten. Inte fokus på några hastigheter utan istället på löpteknink med bra armföring och höga knälyft.

Först lite uppvärmning, sprang raka vägen ner till viadukten över förbindelsen från Paradiset till den riktiga världen, dvs järnvägen. Inte riktigt lika fint väder, lite råkallt. Lite streatching.
Sedan dags för första omgången backintervaller. Lite jobbigt att springa för det ligger väldigt mycket grus på gångstigen. Ja man skall alltid klaga, ler! Men helt klart mycket bättre att springa på än när det var is och elände.
Första gick hyfsat, bra teknik. Tog som vanligt lite lugnare. Fick upp pulsen lite, skönt. Joggvila ner till startpunkten, nästa sisådär. Halkade omkring på gruset.
På tredje intervallen, hade jag hittat ett bra spår där det inte var så mycket grus, fick även till bra teknik. Då hamnar man under 4 munuters tempo. Sista intervallen låg även den runt 36 - 37 sekunder, men glömde att trycka av den, ler! Teknik, teknik, joggade tillbaks till startpunkten. 3 minuters ståvila.
Funderade lite på att korta ner vilan, men har man planerat så har man. Så jag fick stå och frysa lite, innan det var dags att köra nästa set.
Första omgången efter vila, brukar det gå snabbt, så även här. Fick till bra teknik och inte så mycket grus att springa i.
Fick upp pulsen till bra nivå också, runt 163-164.
Andra intervallen fick jag också till bra, ungefär samma puls. Tredje och fjärde, lite sämre teknik och ite högre puls, mot 172.









Efter avslutat pass, så fortsatte jag på Fabriksallén mot Söndraby, blev lite stressad för jag hade lovat Viking att gå på bio, så det blev streatching i duschen och proteindryck på tåget.


Lagom pass, 10,5 kilometer att lägga till förmiddagens nära 6 kilometer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar