söndag 2 januari 2011

SÖndag Pass 1 Långpass första över 2 timmar

Helt underbart väder i Paradiset, minus 13 grader blå himmel och sol. Tyvärr var det inte riktigt lika roligt på marken, ler!

Bara att komma ut ifrån min egna garageuppfart kan vara förenat med benbrottsfara, ler! Kommunen hade varit ute och grusat några av vägarna och även på några cykelstigar. Fick ta det försiktigt och detta passet skall ju inte gå fort. Utan syftet är bara att vänja kroppen vid att jobba lite längre pass.

Backen vid Gråmanstorp var riktigt besvärlig att komma upp på, då det var svartis här. Men väl över så gick det bra att springa igen.

När jag väl kom in i skogen, så såg det ut så här på skogsvägarna.

Bra ställe, längre in fick man springa försiktigt längs kanterna på de olika vägarna. Valde att fortsätta igenom skogen, förbi Vasasön och Bihangssjön. Bilden visar Bihangssjön. I sommar skall jag försöka att springa runt denna. Finns lite stigar att springa.



Upp till Oderljungavägen, tog denna ner till Vedby Friluftsområde, där jag sprang U:et. Här var det otroligt jobbig med is och väldigt ojämnt. Sista biten ut till stora vägen igen var fruktansvärt jobbig, högt med snö och benen var verkligen trötta väl på vägen igen.

Bra pass, trots att det inte gick så snabbt. Härligt väder!



Som sagt, när man väl kom in i skogen så gick det inte så snabbt visa partier. Mycket is och väldigt halt. Halkar man till, så är det lätt att sträcka sig. Inte så bra just nu. Men när det väl gick att springa så gick det snabbare också.
Känns rejält i bålen, så det ger bra träning ändå.
Nästa vecka blir det fokus på snabbhet, skall försöka få till fyra stycken intervallpass, iallafall minst tre. Det fjärde kan vara tempo eller fartlek, beroende lite på hur det ser ut med vädret och underlaget.

Nu blir det ungspannkaka och bacon!












3 kommentarer:

  1. Underbart!
    Och här i GBG var det isgata på många ställen men det gick att springa...

    SvaraRadera
  2. Gött Mats,
    Jag fick ihop 16km igår. Får öka efterhand.

    SvaraRadera
  3. Angånde dina målsättningar tycker jag det var grymt bra!

    Satsa ordentligt nu! 450 mil! Du dubblar min mängd och det ska bli riktigt intressant att följa dig mot dina mål.

    MVH

    SvaraRadera